Welkom op mijn website!

Goed onderwijs is de basis voor een gelukkig en succesvol leven van onze kinderen. Onderwijs stelt mensen in staat om hun talenten te ontwikkelen en zo het beste uit zichzelf te halen. Een goed opgeleide bevolking is ook economisch gezien belangrijk. Daarom moet er in het onderwijs meer aandacht besteed worden aan vakken als techniek en ondernemerschap. Als VVD willen wij investeren in de kwaliteit van het onderwijs en ervoor zorgen dat het onderwijs beter aansluit op de arbeidsmarkt. De lat moet omhoog en daar ga ik mij de komende jaren voor inzetten!

Samen leren, aanbevelingen uit het onderwijs.
Negen leraren, schoolleiders en onderwijsvernieuwers hebben plannen gepresenteerd die moeten zorgen voor kwalitatief beter onderwijs. Zo willen ze onder andere minder vakken en het taakbeleid van leraren afschaffen om zo ruimte te creƫren voor verdieping. Zij pleiten daarnaast voor strengere toelatingseisen tot betere lerarenopleidingen, zodat de beste docent voor de klas staat en het beroep weer het aanzien krijgt dat het verdient. Een Kamermeerderheid van VVD en PvdA staat achter de plannen, maar leraren zijn uiteindelijk zelf aan zet. De belangrijkste verbeterslag in het onderwijs moeten en kunnen de mensen uit de praktijk uiteindelijk toch zelf maken!

Wil je, als docent, schoolleider, ouder of onderwijsvernieuwer mee praten over hoe het onderwijs in Nederland elke dag een beetje beter kan worden, doe dit dan via de Facebook link, alle aanbevelingen zijn welkom!

Klik HIER om de notitie over het samen leren initiatief te bekijken. Discussieer HIER mee via de Facebook pagina.

Altijd op de hoogte via social media.
Wilt u meer weten over mij, mijn politieke activiteiten en over mijn visie op Limburg en Nederland de komende jaren? Volg me dan via social media.

Twitter | Facebook | LinkedIn

Ik hoop u graag persoonlijk te mogen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Karin Straus